Florida Sierschildpad (Pseudemys Floridana Peninsularis) v.a. €35,-

Artikel 3 van 13
Overzicht

Florida Sierschildpad
Latijnse naam: Pseudemys Floridana Peninsularis   

De Florida Sierschildpad is een leuke waterschildpad die zo´n 25cm kan worden. Erg geschikt voor de beginnende schildpadhouder vanwege dat ze vrij gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze hebben uiteindelijk een aquarium of terrarium nodig van 120x50x50cm, dit neemt aardig wat ruimte in huis in. Overdag zijn Florida Sierschildpadden erg druk aan het zwemmen of aan het zonnen, wat een leuk gezicht is.

Herkomst: Verenigde Staten.
Levensverwachting: 30-50 jaar 
Lengte: 15-25 cm
Kleur: Groen met geel getekend. Gele buik.
Gedrag: Solitairlevend, maar kunnen vaak ook goed samen gehouden worden. Mannen samen kan soms wat strijd opleveren. Helaas is het geslacht pas te zien na 1 jaar oud. Deze schildpadden zijn erg actieve waterschildpadden, die de tijd kunnen afwisselen met uren zonnen. Ze kunnen al vrij goed zwemmen van jongs af aan, als ze ouder zijn zijn het echt goede zwemmers. Het is wel belangrijk dat ze altijd uit het water kunnen om te zonnen of te rusten. Het landgedeelte mag zo’n ¼ deel van het hok in beslag nemen.
Huisvesting: Terrarium of aquarium van minimaal 120x50x50cm voor 1 volwassen dier. Voor baby waterschildpadden is een aquarium of terrarium van 60cm of 80cm lengte ook voldoende om mee te starten. De waterhoogte voor jonge schildpadden niet hoger dan 10cm, met veel mogelijkheden om uit het water te klimmen en te kunnen zonnen. Ook wat plantdecoratie, echt en eventueel nep zodat ze hier in het water op kunnen zitten om even met het hoofd boven water te kunnen kijken.
Voor volwassen waterschildpadden mag het water 30/40cm hoog zijn en ook een goede zon plek worden aangebracht in het water, deze moet wel stevig zijn. Een volwassen schildpad wordt al snel erg zwaar. Drijvende plateaus zijn ook geschikt zoals Exo Terra Turtle Bank of de Zoomed Turtle Dock. Op de bodem kan gebruik gemaakt worden van zand of steentjes. De schilpadden vinden zand het fijnst, maar dit is wel lastiger schoon te maken dan de steentjes. Voor het langer schoonhouden van het water is het verstandig een filterpomp te gebruiken. Zoals een Tetra Filterpomp, deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar.
Temperatuur: Watertemperatuur 25 graden, hotspot boven water op plateau 35 graden. Lampen zoals de Reptech UVB combinatielamp of een tropische warmtelamp in combinatie met een tropische UVB lamp zijn geschikt.
De warmtelamp & uvb lamp mag 12-14 uur per dag branden. Water wordt verwarmd met een thermostaat voor water. Deze is ook speciaal voor schildpadden te verkrijgen.
UVB lamp: De Tropische UVB. Lamp zoals Exo Terra UVB100 of Combinatielamp UVB Reptech.
Luchtvochtigheid: 100%
Bodembedekking: Rivierzand, grind of steentjes. 
Voeding: Over het algemeen carnivoor en soms groenvoeding. In de natuur eten ze voornamelijk wormen en larven van insecten. In gevangenschap kan je denken aan regenwormen, meelwormen, krekels en sprinkhanen. Gedroogde meelwormen of gedroogde krekels eten ze ook graag. Schildpaddenvoer zoals SticksKorrelsGammarusSpiering (diepvries), Turtlefood (diepvries), Rode Muggenlarven (diepvries). Jonge waterschildpadden eten meestal rode muggenlarven, omdat ze nog te klein zijn voor groter voedsel. Als groenvoer kan meestal paksoi, rucola, veldsla, witlof, tuinkers, eendenkroos etc. Ook hebben alle schildpadden sepia nodig. Sepia is een natuurlijk bron van calcium.
Hanteren: Schildpadden kunnen vastgepakt worden aan de zijkant van het schild, er moet wel opgelet worden dat ze niet bijten. Ze kunnen dit soms doen als ze honger hebben of schrikken. Een schildpad mag nooit vallen, want als het schild breekt kunnen ze dood gaan. Schildpadden zijn ook erg sterk en kunnen zich makkelijk losmaken door kracht te zetten met de poten.
Verzorgen: Het filter in de pomp wekelijks verschonen en het water controleren op vervuiling of stank. Als stank wordt geconstateerd al het water verschonen. Het voer moet allemaal opgegeten worden anders kan dit naar verloop van tijd slechte waterkwaliteit veroorzaken, wat kan resulteren in infecties bij de schildpad. Het voeren van de schildpad in een aparte bak kan uitkomst bieden. Doorgaans is elke 2 weken het water verversen voldoende. Met filterpomp en buiten de bak voeren kan het verversen van het water uitgesteld worden.
Geslachtsbepaling: Over het algemeen zijn mannen kleiner dan de vrouw. Ook hebben de mannen vaak een dikkere staartwortel, langere staart en langere nagels dan de vrouw. Geslacht is vaak pas te zien als ze 1 jaar oud zijn.
Ziektes en aandoeningen:       
Schildrot: Vlekken op het schild kan duiden op een bacteriële infectie.
Luchtweginfecties: Moeilijk ademen, scheef zwemmen.
Rachitis: Uit zich door misvormde botten en komt door kalk- en vitamine tekort. Ook gebrek aan (goed) uv licht kan dit veroorzaken.                                                           
Aanschaf en kosten:  
De aanschaf van een Florida Sierschildpad is vanaf 35 euro per dier
De aanschaf van een Florida Sierschildpad met hok en alle toebehoren is te koop vanaf €200,-  
De maandelijkse kosten voor bodembedekking en voeding zijn zo rond de 15 euro. 
Eventuele dierenarts kosten voor als het dier ziek wordt.

Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.

De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden op onderstaand adres. 

Voordat u langskomt raden wij aan telefonisch contact op te nemen met de winkel en de dieren te reserveren waar u interesse in heeft.


Reserveren kan voor 1 dag zonder aanbetaling en 1 week met aanbetaling.

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402BA Bussum
035-6934211

© 2016 - 2024 Bonder Exotics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel