Poecilotheria pederseni v.a. €40,-

Artikel 41 van 61
Overzicht

Boomvogelspinnen

Latijnse naam: poecilotheria sp, psalmopoeus sp, avicularia sp, caribena sp, enzovoort

Boomspinnen zijn vaak mooi van kleur: oranje, blauw, paars en nog meer. Vaak zijn boomspinnen sneller en agressiever dan andere soorten op een paar uitzonderingen na zoals avicularia en caribena soorten.

Herkomst: de meeste komen uit tropische en subtropische bosgebieden over heel de wereld.
Levensverwachting: er zit een groot verschil tussen de levensverwachting van verschillende soorten en tussen mannetjes en vrouwtjes. Mannetjes worden ongeveer 3-4 jaar en vrouwtjes 13-14.
Lengte: de spanwijdten van volwassen boomspinnen kunnen variëren tussen 10 en 20 cm.
Gedrag: deze spinnen houden van klimmen en maken vaak web tunnels de hoogte in. De spin zou zich voornamelijk verstoppen tot dat het nacht wordt dan komen ze vaak naar buiten. Boomvogelspinnen zijn vaak wat sneller en schrikachtig en daarom moet er opgelet worden dat ze niet ontspannen. Veel soorten zoals Poecilotheria en Psalmopoeus hebben wat sterker gif hierdoor zijn ze absoluut niet geschrikt voor beginners of kinderen. De Avicularia en Caribena zijn rustiger maar kunnen nog steeds snel zijn en ze hebben brandhaartjes die een irriterend gevoel kunnen geven. Avicularia en caribena soorten kunnen gehouden worden door beginners als de beginner zich goed inleest. Deze dieren moeten vervellen om te groeien hierbij gaan ze ondersteboven liggen. Dit kan er uitzien alsof de spin dood is, maar dat is niet het geval. Laat de spin volledig met rust totdat hij/zij vervelt is.
Huisvesting: voor een volwassen spin heb je 30x30x40cm nodig. Richt deze bak in de hoogte in met bijvoorbeeld een kurktunnel zorg ook voor een goed laagje bodembedekking hou deze vochtig. Voor deze spinnen is het heel belangrijk dat er een goede ventilatie  
Tempratuur: 22-27 graden, nacht niet onder de 18 graden Verwarmen kan het beste met een warmtemat of warmte kabels. De warmtemat mag niet onder het terrarium geplaatst worden, omdat spinnen graag graven. In de natuur graven ze bij hoge temperaturen naar beneden de grond in, waar de warmte van de warmtemat dan zit. Dit zorgt voor verwarring bij de spin. Het beste kan deze tegen de zijkant worden geplakt of de achterkant. Een lamp vinden ze doorgaans niet fijn, omdat deze een warme hotspot kan creëren, dat is niet fijn voor de spin. Ook te veel licht vinden ze niet fijn.
UVB lamp: Niet nodig, vogelspinnen houden ook niet van veel licht.
Luchtvochtigheid: 60-70%. De bodem moet vochtig zijn.
Bodembedekking: Humus wat lichtvochtig gehouden mag worden.
Voeding: Insecten zoals krekels of sprinkhanen. Water moet in een ondiep bakje worden aangeboden, zodat de spin niet kan verdrinken. Haal voedseldieren die niet gegeten worden weg, anders kan dit zorgen voor stress bij de spin. De voedseldieren gaan in een klein verblijf vaak steeds rondlopen en komen de spin heel vaak tegen, dit is eigenlijk altijd erg stressvol voor de spin.
Hanteren: Raden wij niet aan, het blijft immers een giftig dier. Hanteren alleen samen doen met ervaren spinnenhouders.

Verzorgen: Het verblijf moet elke dag op schimmels worden gecontroleerd. Dode voedseldieren moeten verwijderd worden, omdat deze voor schimmels en bacteriën kunnen zorgen. De spinnen kunnen ziek worden van deze schimmels en bacteriën.

Geslachtsbepaling: Vrouwtjes worden groter dan mannetjes. Geslachtsrijp: 2-5 jaar (soms kan het 8 jaar duren totdat ze volgroeid zijn)

Ziektes en aandoeningen:   Mijtinfectie: Meestal zichtbaar op de spin. Het verblijf moet ontdaan worden van de bodem, zodat de mijten zich hier niet in kunnen voortplanten. Chemische middelen zijn niet geschikt om te gebruiken bij vogelspinnen, ze kunnen hieraan doodgaan. Het beste kan er vaseline gebruikt worden, zodat de mijten niet bij de huid kunnen komen, pas op voor de ogen en mond met vaseline. Roofmijten zijn doorgaans het beste middel, ook preventief.
Aanschaf en kosten:  De aanschaf van een vogelspin is vanaf 30 euro per dier.
De aanschaf van een   vogelspin met hok en alle toebehoren is te koop vanaf €150,- De maandelijkse kosten voor bodembedekking en voeding zijn zo rond de 10 euro.


 

Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.

De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden op onderstaand adres. 

Voordat u langskomt raden wij aan telefonisch contact op te nemen met de winkel en de dieren te reserveren waar u interesse in heeft.


Reserveren kan voor 1 dag zonder aanbetaling en 1 week met aanbetaling.

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402BA Bussum
035-6934211

© 2016 - 2024 welle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel